Storklubben Barcelona har invitert den norske fotballkometen Martin Ødegaard og hans pappa Hans Erik Ødegaard til storbyen for å sjekke ut forholdene!

Dette bekrefter FIFA-agenten Kent Karlsen, som også er den som har formidlet interessen. Han forklarer at de to har fått en invitasjon av Barcelona slik at de skal bli bedre kjent, men han kan ikke svare på om de to kommer til å reise ned.

På landslaget

Unggutten som sammen med Mats Møller Dæhli fremstår som norsk fotballs to største fremtidshåp ble nylig tatt ut til landslagstroppen som skal måte Malta og Bulgaria, og det er naturligvis knyttet stor spenning til om 15-åringen får spille. Nå er han på trening sammen med et toppet landslag før de to viktige kampene.

Her er ingenting annet en seier godt nok, og håpet er at de to kreative sjelene sammen skal kunne løfte Norge og gi oss det lille ekstra som har vært så sårt savnet i mange år. Mange har imidlertid vært skeptiske til om man legger for mye press på unggutten, men i mediene fremstår han som rolig, avbalansert og reflektert.

Martin Ødegaard kan bli tidenes yngste spiller i en EM-kvalifisering hvis han får spille kampene.

Pappa har kontroll

Barcelona skal etter sigende ha vært i Norge 3 ganger i år for å speide på juvelen, og vet ett av disse tilfellene skal pappa Hans Erik ha møtt representantene fra klubben.

Hovedpersonen selv ønsker å vente til etter sesongslutt med å besøke eventuelle klubber i Europa, og man spekulerer i om faren skal reise ned til Barcelona alene i første omgang for å se hva som venter på sønnen hvis en overgang blir aktuelt.

Når alt dette er sagt: det er ikke bare Barcelona som er aktuell for Ødegaard: de aller fleste storklubbene i Europa ligger langflate etter stjerneskuddet og en liknende interesse for en norsk spiller har vi vel knapt sett siden Tom Lunds dager.

Spent landslagssjef

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo er meget spent på hva som vi skje med den videre karrieren til Martin Ødegaard, for det er helt åpenbart at han ikke vil bli værende i Strømsgodset hele sin karriere. Høgmo mener det er to forskjellige veier man kan gå: enten direkte til en toppklubb eller via en utviklingsklubb i f.eks. Nederland.

Det er også knyttet spenning til når han velger å gå. Bør han vente et par år og utvikle seg videre i Norge, eller er det viktig at han kommer seg ut av landet og får kyndig veiledning av topptrenere i større klubber?

Hovedpersonen selv sier i alle fall at fokuset hans kun er på Strømsgodset og landslaget, og han er meget spent på hva som venter i EM-kvalifiseringen og med A-landslaget – og det er vi også!

I videoen ser du hva vidunderbarnet er god for!