At forbrukslån er god butikk i Norge hersker det overhodet ingen tvil om og det kommer stadig nye aktører inn på banen. Nå er det klart at Monobank og Avida Finans også skal lansere egne lånetjenester og disse føyer seg da inn i rekken av en lang rekke banker som vil tilby norske lånekunder lån uten sikkerhet.

Lån uten sikkerhet, eller såkalte forbrukslån, står høyt i kurs blant norske forbrukere og selv om det advares i det vide og det brede som slik gjeld, virker det å prelle av nordmenn generelt. I de aller fleste tilfeller betjener lånekundene slike lån uten problemer og de fleste ser på dette som en trygg og nyttig ekstramulighet til finansiering.

Men hvordan skal man manøvrere i denne jungelen av tilbud? Hvordan finner man frem til det beste tilbudet som finnes på markedet? Det er ingen enkel sak, og i hvert fall ikke hvis du skal sende inn søknadene selv. Trikset er naturligvis å sammenligne tilbud, men det vil selvsagt bli en formidabel jobb å sende inn alle søknadene og deretter sammenligne dem – det har de færreste av oss tid og muligheter til. Det ender da som regel med at man tar det første og beste tilbudet man kommer over, og det kan faktisk bety at man betaler på et dyrere lån enn det man strengt tatt er nødt til.

En annen ny finansaktør som har kommet på banen er STK Finans, og det er her du må stikke innom får å få ditt tilbud. Her jobbes det på en genial måte som er ment å sikre norske lånekunder de aller beste tilbudene. Kort fortalt sender du inn én søknad og denne vil da videresendes til en rekke banker for vurdering. Det betyr at STK Finans får inn en rekke tilbud på din lånesøknad og at de deretter videreformidler det aller beste av disse lånetilbudene til deg. Du får dermed betydelig mindre jobb men samme effekt som om du skulle ha sendt søknaden videre til en rekke banker selv.