DAB-radioen har virkelig blitt husvarm i Norge og den har gjort et solid inntog nå, og faktisk har som mange som halvparten av alle husholdningene i Norge en slik radio tilgjengelig.

Disse tallene betyr faktisk at det er omtrent 1,9 millioner slike radioer her til lands, og daglig leder i Digitalradio Norge, Ole Jørgen Torvmark konkluderer med at vi har nått en stor milepæl med dette antallet radioer.

I forrige kvartal hørte så mye som 47% av lytterne på digitalradio hver dag og denne trenden holder seg stabil – noe som også samsvarer med trendene fra i fjor. Lyttingen holder seg stabilt høy til tross for at vi har hatt en god sommer, og på hytter og i båter rundt om kring i landet står det nok fortsatt mange FM-radioer i vinduene.

Antallet DAB-radioer har også økt med en kvart million i det tredje kvartalet, og det er kun i fjerde kvartal i fjor at det har vært en større vekst enn dette, og tilsammen er det altså neste 2 millioner apparater i sving nå i Norge.

Økningen av slike radioer i bil har også økt merkbart det siste året, og totalt sett er det nå 390.000 biler med slike radioer – en andel som nå er 14% opp fra 8% i fjor i tilsvarende periode. I husstandene var økningen fra 36% til 50%.