Politiet pågrep en mann i 40-årene på Os, og han er nå mistenkt for flere bedrageriforhold og vinningsforhold. Han har blant annet fått forbrukslån for flere hundre tusen kroner ved å oppgi falsk navn.

Fikk lån

Mannen som har søkt om lån i andres menneskers navn forklarer at han klarte å få et forbrukslån på noen hundre tusen kroner innvilget, og dette gjorde han ved å sette opp en ny postkasse med det falske navnet. På denne måten klarte han å få tak i de nødvendige dokumentene som ble sendt i posten. I tillegg til dette skal han også ha søkt om kredittkort i andre personers navn.

Dette er imidlertid ikke alt: i tillegg til ovennevnte har han også bestilt en betydelig mengde med varer på postordre i andres navn, og totalt sett har han av politiet blitt knyttet til rundt 30 saker, melder BA.no. Et eksempel på dette er at han skal ha bestilt datautstyr for rundt 25.000 kroner under falsk navn, og navnene og adressene han har brukt viser seg å ha vært spredt over hele landet. Politiet her en reell frykt for at han vil fortsette med svindlingen sin og de vil derfor ha ham i varetekt i fire uker.

Årsaken til at de ber om en såvidt lang varetekt er det store omfanget i saken, og politijuristen mener derfor at man må sette foten ned og stoppe ham for å unngå at det fortsetter.

Inkassokrav har kommet

Politiadvokaten legger til at mannen har laget til et stort rot for mange folk, og deriblant har flere fått inkassokrav på produkter som de aldri har bestilt. Noen har også betalt for varer som de ikke har fått, og dette er naturligvis trist for dem det gjelder. Mannen det gjelder har også tidligere vært domfelt for forhold som står i likhet til disse, og på onsdagen i denne uken ble han fremtstilt for varetektsfengsling. Hva resultatet av fengslingsmøtet ble er ikke kjent nå.

Politiadvokaten sier at mannen erkjenner delvis straffeskyld, og det innebærer at han innrømmer enkelte forhold mens han nekter kjennskap til andre.

ID-tyveri

ID-tyveri blir stadig mer vanlig og som forbruker er det veldig viktig at man hele tiden er observant på dette. Vær spesielt på vakt om du får regninger for produkter som du ikke kan huske å ha bestilt. Du må også holde øye med eventuelle kredittkortfakturaer og om de dukker opp ukjente transaksjoner her. Kontakt selger umiddelbart og si at du ikke kjenner til dette. Som kredittkorteier står du sterkt når det kommer til svindel, så har skal det i utgangspunktet ikke være noe problem.
Vær også på vakt om du får gjenpartsbrev av såkalte kredittsjekker med mindre du har initiert til dette selv. Dette kan tyde på at noen har forsøkt å opprette kredittkort, søkt om forbrukslån eller opprettet mobilabonnement i ditt navn, for å nevne noe. Sjekk kontoutskriftene dine nøye for å holde kontrollen å bevegelsene på kontoen din.