Når FM-båndet avvikles og det kun kommer til å bli digitale radiosendinger er det mange som er bekymret over hva som vil skje med de norske artistene i radioen.

Å bli spilt på radio er ekstremt viktig for artistene og når man gjennomfører den endelige overgangen til DAB-radio om to år kan norsk musikk komme til å lide som en følge av dette. Når FM-nettet slukkes vil nemlig et viktig konsesjonsvilkår opphøre, og da vil det bli spennende å se hva som vil skje.

I dag er alle radiokanaler som er riksdekkende, som for ekempel Radio Norge, NRK og P4 forpliktet til å spille minst 35% norsk musikk, og dette innebærer omtrent hver tredje låt. Norske artister tror at denne andelen kommer til å stupe når vilkårene opphører, og artister som Aslag Haugen i Hellbillies og Marianne Sveen i Katzenjammer roper et varsku på vegne av mange andre norske musikere.

I 2017 skrus FM-senderne av og dermed opphører også konsesjonsforpliktelsene som sørger for et garantert minimum av norske artister på norsk radio. Mange artister opplever at radiokanaler som P4 og Radio Norge spiller mest norsk musikk på de tidene av døgnet hvor antallet lyttere er på et minimum og at dette gjøres kun for at norskandelen skal oppfylles. Det er derfor en stor frykt blant artistene her til lands at det vil spilles betydelig mindre norsk musikk når FM-båndet er borte i følge de to erfarne artistene. Musikk kan i dag kjøpes, streames og lastes ned på nett, men radio og tv er fortsatt veldig viktig, og kanskje spesielt i den mediestøyen som vi opplever i dag. Radioen har fortsatt en viktig rolle som folkeopplyser som presenterer ny norsk musikk når den kommer ut.

Det bil derfor bli interessant å se hva som skjer når DAB har overtatt markedet og det blir frislipp på musikk. Norske musikere må derfor trolig lage enda bedre musikk for at de skal bli spilt, og så blir det opp til radiokanalene selv og sørge for at utvalget som spilles er bredt og representativt.