Vi har skrevet opp og i mente om forbrukslån på våre sider og det er en enkel grunn til det: lånene er så populære at man knapt kan åpne en avis eller en nettside uten å lese en artikkel som inneholder en eller annen informasjon om disse tilbudene.

I Norge tilbys det slike lån opptil 500.000 kroner og dette er naturligvis et substansielt beløp! En halv million kroner er mye penger, for å si det mildt, og hvis man skal ha et slikt lån som et usikret lån et det viktig at man er klar over hva dette innebærer. Du kan se et godt utregnet eksempel på dette i denne artikkelen, og du kan dermed få litt mer innsikt i det rent matematiske ved regnestykket.

Uansett: det er jo slik at jo større det usikrede lånet er jo lavere vil renten bli, og dette vil du oppleve hvis du tester ut lånekalkulatorene som finnes på de forskjellige nettsidene. At renten blir lavere burde allikevel ikke bety at du ønsker å ta et større lån, for til syvende og sist er det jo én ting som gjelder: nemlig hvor mye du kommer til å betale tilbake totalt sett. Et lån på en halv million kroner er et stort lån og dette vil det ta mange år å betale tilbake, og dette er det viktig at du er klar over. Hvis rentene i tillegg er høye vil du ville slite med denne gjelden i mange år og den totale summen som du vil måtte betale tilbake vil dermed bli stor. Sjekk derfor at du får så lave renter som overhodet mulig slik at du ikke betaler mer enn du er nødt til. Det er som sagt snakk om store beløp her, så det er derfor viktig at du gjør en god jobb i forkant.

Anvend deg derfor av en nettmegler som kan finne det billigste lånet for deg, og husk på at en slik megler er helt gratis å bruke.