Norges Bank gjorde heller ikke i går noen endringer på styringsrenten og dermed holder den seg på rekordlave 1,25%. Fra eksperthold hersket det en viss usikkerhet, men Olav Chen fra Storebrand tippet rett – igjen.

Chen som også forrige gang tippet at renten ville holdes uendret var den gang omtrent den eneste som trodde på dét, og overraskelsen var da stor i hele finans-Norge da sentralbanksjef Øystein Olsen kom med nyheten da. På forhånd var det store forventninger til et nytt rentekutt, men Olsen overrasket da stort til tross for at han noen måneder tidligere hadde kommet med klare signalet om at et rentekutt ville finne sted.

Chen påpekte denne gangen at selv om økonomien i Norge gikk dårligere, så gikk den allikevel ikke så dårlig at et rentekutt ville komme på tale denne gangen, og atter en gang fikk han altså rett.

Når styringsrenten ligger på dette nivået betyr det samtidig at det er dårlige forhold for norske småsparere i bankene og denne nettsiden anbefaler at man benytter rentenivået til å refinansiere og investere sparepengene i fond.

Sparer man i bank i dag vil man på grunn av det lave rentenivået på sparing i bank, inflasjon (prisstigning) og skatt faktisk miste kjøpekraft. Det betyr kort og godt at man taper penger på å sette dem inn i banken. Dette er naturligvis ugunstig for oss småsparere men det betyr allikevel ikke at man skal ta ut alle pengene man har stående der.

Det er alltid viktig å ha penger i bakhånd, og det skal man naturligvis ha på en bankkonto hvor de er lett tilgjengelig. Det man burde unngå er imidlertid å spare penger der med det målet for øyet å få avkastning. Da burde man heller så på andre alternativer i form av for eksempel aksjesparing eller sparing i fond.

Med en langsiktig perspektiv i aksjefonds-sparing ligger alt til rette for at man skal få en god avkastning.