Vi har tidligere skrevet en artikkel om den fremgangsrike cfd handelen som har begynt å herje Norge for alvor, og vi skal fortsette vår lille drøfting her.

Hvorfor er det slik at vi nordmenn interesserer oss så sterkt for finansielle aktiviteter som dette? Hva er det som gjør at vi er villige til å ta så høy risiko med surt oppsparte penger? Noe fasitsvar finnes vel ikke, men vi har allikevel en klar formening om hva det er som kan ligge bak: muligheten for høy avkastning ved hjelp av små beløp!

Nordmenn er gambling-sjeler, og ja, selv om det er feil å kalle cfd-handel for gambling, så har det jo utvilsomt en høy grad av risiko knyttet til seg. Slik er det og slik vil det bli, men det er om å gjøre å redusere denne risikoen så mye som mulig, og den eneste måten å gjøre det på er å tilegne seg kunnskap om finansmarkedene. Dette er det ikke alle som evner å gjøre eller rett og slett ikke orker å gjøre, og til dem kan man egentlig bare gi ett godt råd: ligg unna!

Et godt eksempel på dette er den fallende oljeprisen vi opplever disse dager. Mange vil nok tro at om man bare hadde valgt å spekulere i fallende oljepris så ville man ha tjent penger, men slik trenger det ikke nødvendigvis å være. Oljeprisen kjører berg og dalbane nå om dagene og en endring på et par prosent i det virkelige liv vil være det samme som en endring på 30-40% i din cfd handel. Da er det kanskje lett å forstå at man rimelig kjapt kan blåse bort pengene sine. Man skal time inngang og utgang nokså bra hvis man skal tjene på dette, og det er det kun de flinkeste folka i klassen som behersker til fulle.

Ønsker du å fordype deg i temaet? Les mer om dette her.