Forbrukslånene fortsetter å være populære måter å finansiere med hos norske forbrukere, og det er mange som klør seg i hodet og undrer seg over hvorfor situasjonen har blitt slik som den er i dag.

Det er ingen tvil: vi nordmenn er glade i å bruke penger og vi ønsker oss det beste og det nyeste til enhver tid. Ny tv, ny datamaskin, ny telefon, ny båt – ja, slik kan vi fortsette i det uendelige og forbrukslysten vår er uten tvil stor. Å sette tæring etter næring er nesten for et fremmedord å regne og for oss er det helt naturlig å lånefinansiere det vi ikke har råd til å kjøpe ut kontant. Om dette er en dårlig ting eller ikke kan saktens diskuteres, men så lenge man er i stand til å betale for seg er det egentlig ingenting å klage på.

Men når det er sagt: det er ikke bare ‘unyttige’ ting forbrukslånet går til, og mange bruker det også til å gjøre investeringer som de har tenkt lenge på, og et eksempel kan være å gjøre strømmen i boligen billigere gjennom å bore etter energibrønner. Akkurat dette eksemplet kan du lese mer om her.

I dag har vi en samlet forbruksgjeld i Norge på omtrent 78 milliarder kroner og dette utgjør omtrent 2% av husholdningens samlede gjeld i Norge. Hvis man tenker seg om så er ikke dette et avskrekkende beløp og så lenge folk klarer å gjøre opp for seg er det mange som ser på forbrukslån som en helt kurant finansieringsmetode.

At lånet er populært er hevet over en hver tvil og det er kanskje lånets anvendelighet som frister folk flest. Man kan jo bruke pengene man låner til akkurat det man ønsker og trenger du penger til refinansiering av kredittkort eller rett og slett ønsker å kjøpe deg en båt eller en bil, så er det veldig fristende for mange å tenke på at pengene bare er et par minutter unna.

Dette er overhodet ingen overdrivelse, og med dagens muligheter til å signere lånepapirene ved hjelp av Bank-ID så har man faktisk pengene tilgjengelig på konto i løpet av 24-48 timer – og da er det kanskje ikke så rart at et lån som dette er populært!