Med jevne mellomrom kommer man over nyheter som man egentlig ikke hadde sett for seg kunne eksistere. Nå er ikke dette eksemplet noe ekstremt på noen som helst slags måte, men den var allikevel litt morsom.

Artikkelen som jeg refererer til stammer fra våre gode naboer i Sverige og det handler om spill på automater. Nå er jo dette i seg selv ikke noe spesielt og vi har jo slike spill i Norge også, men i Sverige har de et annet problem: illegale automater!

Yes, det står altså massevis av slike ulovlige spill plassert ut rundt omkring i Sverige og det er vist aller verst i Göteborgstraktene viser det seg. Men hva er egentlig en illegal automat? Nei, det er jo ikke godt å si da, men vi tenker jo at det er et spill som ikke er plassert ut av statlige Svenska Spel, noe jo artikkelen også forklarer. Det er kun de velkjente Jack Vegas-spillene som er lovlige i Sverige pr. i dag hvis man ser bort fra det statlige casinoet, men disse automatene er altså på frie hender. Det betyr jo kort og godt at inntektene på disse spillene går direkte i lomma på uærlige sjeler som ser sitt snitt til å tjene seg gode penger på å plassere ut automater de egentlig ikke har lov til.

Fiffig gjort, men neppe så populært hos de svenske myndighetene kjenner jeg dem rett.

Nå er det jo slik at politiet i Sverige har en hel del annet å bruke tid på og hvor mye tid som legges i å avdekke disse spillene ved bare Gudene, men at det er en spesiell situasjon er hevet over enhver tvil.

Samtidig kan vi jo også nevne, som et relevant sidespor, at regjeringen viderefører enerettsmodellen i norsk spillpolitikk, og det innebærer at utenlandske aktører kan glemme å søke om lisens her til lands.

Alt ved det gamle, med andre ord.