Spekulering i aksjemarkedet er noe som er på sterk fremgang og dette gjelder også for den vanlige mannen i gata. Vi ser reklame for dette på TV og kort fortalt er det finansakrobatikken cfd handel vi snakker om her.

Denne formen for handel skiller seg skarpt fra øvrig handel på finansmarkedet og grunnen til det er at man ikke eier det produktet man investerer i. Uansett om det er indekser, råvarer, aksjer eller valuta man spekulerer i danner disse instrumentene bare et grunnlag for handelen din og den verdien den har.

Du inngår en kontrakt, en differansekontrakt, med en nettmegler, og du skal enkelt og greit satse penger på om det instrumentet du har valgt vil stige eller synke i verdi. Tror du at oljeprisen vil synke kan du for eksempel inngå en kontrakt om dette, og hvis du har rett i dine antakelser vil du få avkastning på din investering. Husk at dette går fort unna og at en kontrakt kan avgjøres i løpet av noen få minutter eller så mye som en dag. Dette er ikke en langtidsinvestering, så her kan det virkelig svinge fort!

Det som er så spesielt med denne formen for handel er at den har en mye større verdi enn hva man faktisk investerer, og dette fenomenet kalles for giring. Har du investert 1000 kroner med en giring på 1:20 så betyr dette at verdien på handelen er 20.000 kroner og du får en avkastning på den fulle verdien hvis du lykkes!

Gjør du derimot en feil vil tapet ditt også bli tilsvarende, så du må være klar over hvilken risiko du løper. Husk at du hos de fleste nettmeglere har en handlekonto og at du ikke kan tape mer enn det beløpet som står på denne kontoen. Husk derfor på at du har dette i bakhodet når du investerer – har du mye penger på din konto kan det derfor være greit å ta ut litt penger med jevne mellomrom slik at du ikke taper alt du har tapt.