Lånemegleren.no har sponset dette innlegget.

Det er stadig flere som tar grep om egen økonomi og det er de lave rentene som får folk til å tenke kreativt. Refinansiering av lån er étt av mange grep som benyttes i så måte.

Det er flere økonomer som melder om dette, og spesielt dette med refinansiering kan være et smart triks, men først når lånets størrelse utgjør omtrent 60-70% av boligverdien. Hvis man da kontakter banken og ber om en refinansiering vil man i dag kunne få svært gode betingelser på lånet, og under ser du hvordan du gjør dette.
.
Her på RadioVolum.no er vi opptatt av å dele viktige nyheter med våre lesere, i tillegg til å presentere radio på en best mulig møte!

Alle kluter på nedbetaling

Kort og enkelt fortalt: det gjelder å ha alle sylindere aktivert når det kommer til nedbetaling, for det er her grunnlaget for refinansieringen legges. Dette er spesielt viktig i disse økonomiske tidene når rentene er så lave for det er da man virkelig har muligheten til å betale ned litt ekstra. Gjør man dette så vil man raskere klare å betale ned lånet slik at det utgjør 60-70% av boligens verdi, og det er når man kommer dit at det kan være gunstig å refinansiere lånet.

Banken vil se med blide øyne på lånetakere som har betalt ned en såpass stor del av lånet og årsaken til det er enkelt og greit at de nå vil kunne tilby deg bedre lånebetingelser ettersom de har større sikkerhet. Bedre sikkerhet gir bedre betingelser, og bedre betingelser betyr billigere lån for deg.

Husk på at de ikke bare er nedbetalingen som hjelper deg med å nå 60%-grensen: etter hvert som årene går vil man i de aller fleste tilfeller oppleve at boligen stiger i verdi, og gapet mellom lån og boligens verdi vil dermed stige. Hvis man i tillegg da betaler ned ekstra på lånet kommer man dit fortere enn man skulle tro.

Vær også oppmerksom på at man i dag starter på 85% av boligens verdi ettersom man er nødt til å ha 15% egenandel.

RadioVolum.no bringer deg nyhetene!